Stem de Boomhut in Beringen naar de Gouden Kinderschoen!

vrijdag 27 april 2018
Terug naar overzicht

De Boomhut Beringen maakt kans om de Gouden Kinderschoen te winnen. In september 2017 openden we samen met stad Beringen en de Brug & de Opaal deze aangepaste kinderopvang voor kinderen met specifieke zorgbehoeften.

Met de Gouden Kinderschoen bekroont de Vlaamse Vereniging voor Steden en Gemeenten de inzet en investeringen van lokale besturen op het vlak van kinderopvang. In de traditionele buitenschoolse kinderopvang is ieder kind welkom, ongeacht achtergrond, tekorten of moeilijkheden. "Toch merken we dat een aantal kinderen zich hier minder goed voelen en niet kunnen wennen in de gewone kinderopvang. Sommige kinderen hebben omwille van medische en/of psychosociale redenen meer zorg nodig. In overleg met ouders en school gaan we op zoek naar de meeste gepaste opvang voor ieder kind.

Samen met twee partners met de nodige expertise en ervaring, de regenbOog vzw en basisschool De Brug & De Opaal wordt in De Boomhut naschoolse opvang op maat van het kind georganiseerd", zegt schepen van Welzijn en Onderwijs Thomas Vints.

Op schooldagen en op woensdagnamiddag kunnen kinderen vanaf 3 jaar met een specifieke zorgbehoefte er een leuke tijd beleven. “Met dit project zijn we vertrokken vanuit een absolute opvangnood van ouders in Beringen. We zijn bijzonder blij met het antwoord dat we kunnen bieden met De Boomhut, en uiteraard heel verheugd om geselecteerd te zijn,” aldus een tevreden schepen Thomas Vints.

Help jij mee de Gouden Kinderschoen winnen? Stem dan nu ons initiatief via http://www.goudenkinderschoen.be/stem/2018/samenwerking