Op deze pagina vind je al onze doorlopende vrijetijdsactiviteiten.

Koken

We maken in groep een soep en een eenvoudig gerecht en dit stap voor stap: schillen, snijden en wassen van de groenten, roeren in de pot, bakken van het vlees, ... Iedereen helpt mee naar zijn kunnen! Om 12u30 schuiven we allen aan tafel en eten we onze creaties zelf op.

Elke dinsdag en donderdag | 10u30

Crea

Samen met de lesgeefster gaan we op zoek naar de hedendaagse creatieve trends. Juwelen maken, wenskaarten, bloemstukken maken, schilderen,... noem maar op.

Elke dinsdag en donderdag | 13u30 

Muziekbeleving

de regenbOog vzw gaat weer verder met muziek... Onder begeleiding van Ireen Shan kan je elke donderdagvoormiddag bij ons terecht voor experimenteren met muziek: bewegen op muziek, muziek leren maken met verschillende instrumenten of zelf instrumenten maken... het kan! Je moet voor deze workshop niet geschoold zijn in muziek. Iedereen kan deelnemen.

Elke donderdag | 10u30

Dans

Elke zondagvoormiddag kan je in de regenbOog vzw terecht voor dansen. Dit wordt gegeven door een begeleidster met ervaring in de dans en met de doelgroep. Het is een groepsactiviteit maar er wordt gedanst op hedendaagse muziek, op eigen tempo. Is dit wat voor jou? Twijfel dan niet!

Elke zondag | 11u

Boccia

Hou je van sporten en meer bepaald balsport? Dan is Boccia misschien iets voor jou!
Boccia is een bal - en werpspel voor sporters met een mentale - of fysieke beperking en is vergelijkbaar met petanque. Alleen speel je met zachte, makkelijk hanteerbare ballen op een afgebakend veld. Dit gaat door in het sportcentrum van Genk.

Elke donderdag | 13u30

Wandelen

Elke dinsdagnamiddag om 13u45 vertrekken we aan de regenbOog voor een wandeling in de buurt: naar de terril, op de heide, naar het vliegveld,... Als het mogelijk is wordt er gewandeld in het mooie Genkse groen. Rond 15u15 zijn we terug op de regenbOog. Deze activiteit gaat niet door tijdens hevig regenweer. Voorzie steeds stevige schoenen en een dikke jas (winter).

Elke dinsdag | 13u45

Omnisport

Samen met een twee begeleiders ga je in groep aan de slag met tal van initiaties uit verschillende sporttakken. Het is op ieder zijn eigen tempo: deelnemers die vlotter zijn in een bepaalde sport gaan aan de slag met één begeleider. De mensen die het wat rustiger aan willen doen kunnen met een andere begeleider sporten. Dit gaat door in het sportcentrum van Genk.

Elke dinsdag | 10u30

Instuif

De instuif is een wekelijkse 'lage drempel' activiteit. De activiteiten zijn echte ontspanningsactiviteiten. We wisselen af met activiteiten binnenshuis en buitenshuis. Iedereen is welkom bij de instuif. Zowel personen met een lichamelijke en/of verstandelijke handicap vanaf 18 jaar.

Elke donderdag | 19u

RifRaf

Deze activiteit behoort tot hetzelfde als onze instuif. Een avondje kokkerellen, film, knutselen, bowlen,... noem maar op. Ze gaat twee keer per maand door op maandagavond en is er voor deelnemers van 16 jaar tot 30 jaar. Voor meer informatie of het programma kan je mailen op vrijetijd@deregenboog.be

Tweewekelijks op maandag | 18u30

Bakken

Bakken is écht jou ding! Je doet niet liever dan recepten zoeken en uitproberen?! Of je wil net de kneepjes van het vak leren en nadien ook thuis de lekkerste wafels of cupcakes bakken?

Samen met je lesgever ontdek je meer dan alleen bakken. In groep ga je aan de hand van een plan stap per stap te werk om tot een lekker eindresultaat te geraken. Dit kan je meenemen naar huis of ter plekke opeten.

Elke maandag | 13u30

Rolstoeldansen

Rolstoeldansen is op de eerste plaats een inclusieve activiteit. Rolstoelgebruikers dansen samen of met een staande partner of met een duwer.
Voor personen in een rolstoel vanaf 18 jaar. Staande partners (vrijwilligers) mogen zich steeds aanmelden.

Ze leren klassieke en moderne dansen aan. Een ruime waaier van genres, die beantwoorden aan de leefwereld en wensen van de deelnemers, komen aan bod. De keuze ligt op hedendaagse muziek.

Elke dinsdag | 19u

Koken met Assjette

Je hebt interesse in koken... of je hebt het net moeilijk om voor jezelf de tijd te vinden om thuis te koken. Deze workshop is in samenwerking met Assjette ontstaan en is er voor normaal begaafde personen met autisme. We maken verschillende gerechten doorheen een reeks van 8 workshops. Om 12u30 schuiven we gezellig aan tafel om het gerecht op te eten, of je kiest er voor om het gerecht mee te nemen. Dit gaat door bij Assjette te Hasselt.

(er zijn nog twee plaatsen vrij, schrijf je snel in!)

Elke maandag | 10u30